Onderverenigingen

Binnen de vereniging is in de lange S.S.R.-geschiedenis een aantal onderverenigingen opgericht. Dit is een groep van leden die zich heel specifiek bezighoudt met een gedeelde interesse of hobby. Zo kennen we onder andere een literaire ondervereniging, een toneelondervereniging en een schaakondervereniging.

Iedereen die lid is bij S.S.R.-N.U., kan zich aansluiten bij één of meerdere van de zes onderverenigingen. Je kunt dan deelnemen aan de activiteiten van deze ondervereniging(en). De frequentie van deze activiteiten  verschilt erg per ondervereniging. Naast deze eigen activiteiten organiseren de onderverenigingen ook activiteiten voor alle leden van S.S.R.-N.U., zoals een zeilweekend.

Toneelondervereniging Ludeia

Ludeia is de toneelondervereniging van S.S.R.-N.U. Een aantal keer per jaar organiseert het een toneelstuk, waarin ook niet-leden van Ludeia mee kunnen spelen. Het hoogtepunt van haar activiteiten is het jaarlijkse diesstuk, het toneelstuk dat tijdens de dies natalis van de vereniging in oktober wordt opgevoerd. Afgelopen jaar was dit bijvoorbeeld een bewerking van l'Altelier van Jean-Claude Grumberg. Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar een kleiner stuk opgevoerd of een theatersportavond gehouden.

Mail voor meer informatie naar ssrludeia@gmail.com

Zeilondervereniging Op Drift

Op Drift is de zeilondervereniging van S.S.R.-N.U. en organiseert elk jaar een bruisend zeilweekend voor alle leden die mee willen. Drie dagen lang verblijft een groep leden op boten: aanleggen bij een klein verlaten eiland om daar lekker te lunchen, 's avonds genieten van een Bourgondische maaltijd en 's nachts even onder zeil. En de rest van het weekend natuurlijk ook onder zeil, maar dan op het water.

Literaire ondervereniging L.A.S.E.R.

L.A.S.E.R. is de literaire ondervereniging van S.S.R.-N.U. L.A.S.E.R. waakt over het literaire peil van de vereniging door boekbesprekingen van zeer uiteenlopende aard te organiseren, van Fjodor Dostojevski tot Tommy Wieringa, en van Jane Austin tot Heleen van Rooyen.

Schaakondervereniging Eeuwig Schaak

Eeuwig Schaak is de ondervereniging die zich bezighoudt met een eeuwenoud strategisch spel: schaken. Door met elkaar te schaken houden zij de geest scherp en het strategisch inzicht op peil.

Ignis

Verworven schatten worden tot kaf en wie ze vergaarde tot een vonk; samen zullen ze branden en niemand dooft het vuur. Jesaja 1: 31

Ignis is een ondervereniging van S.S.R.-N.U. die zich inzet voor maatschappelijke betrokkenheid van de leden en de vereniging. Door het jaar heen zetten wij ons in voor bewustwording, vermaak en hulp voor anderen. Op deze manier proberen wij maatschappelijke betrokkenheid te faciliteren – door op een leuke manier leden te betrekken in iets goeds doen voor anderen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een talentenjacht georganiseerd waarbij de volledige opbrengst naar het goede doel ging, maar organiseren wij ook lezingen, verkopen wij wijn bij diners en verzorgen wij workshops.

Spelondervereniging Ludus Magnus

Ludus Magnus is de spelondervereniging van S.S.R.-N.U. en zorgt voor een bevordering van de amicitia. De ondervereniging zorgt ervoor dat liefhebbers van kaart- en bordspellen elkaar makkelijk kunnen vinden en organiseert zelf ook gelegenheden waarbij er volop gespeeld kan worden. Zo wordt er jaarlijks een klaverjastoernooi gehouden en zijn er momenten waarop verschillende kaart- en bordspellen uitgelegd en gespeeld kunnen worden.