Verenigingshuizen

Een deel van de leden van S.S.R.-N.U. woont in een verenigingshuis. Een verenigingshuis is een studentenhuis waar alleen leden van de vereniging wonen. Elk huis kent zijn eigen karakter maar zijn allemaal bewoont door actieve betrokken leden. Onze vereniging kent er een aantal:

Koningshuis BisBis

o.d.z. Al het goede komt van boven

‘Echte studenten vindt u boven de hut’ geldt zeker ook voor de inwoners van dit prachtige studentenhuis aan de Oudegracht. BisBis is het oudste verenigingshuis en bevindt zich op de tweede verdieping boven de societeit en heeft dan ook de zinspreuk 'Al het goede komt van boven'. Dit bruisende huis staat bekend om haar legendarische huisfeesten, gehouden op 'Bis', aanvoer van bestuurders en tegenbesturen, BisBis-adviesraad en het dakterras waar geregeld een barbecue of borrel wordt georganiseerd. 

O.T.T.O.

o.d.z. blutt und eisen

Op de eerste verdieping boven de sociëteit biedt O.T.T.O. onderdak aan vijf leden. verenigingshuis O.T.T.O. was de ontbrekende schakel en werd gebouwd na de bouw van de huidige societeit en BisBis. Door het minimale bankquotum en open-deur-beleid vinden de leden elkaar voor een biertje op de juiste tijd. Hiernaast zijn er geen regels, geen schoonmaakroosters en geen vaste huisavonden, daar dat de O.T.T.O.-manen in hun vrijheid zou belemmeren. Ooit hoorde O.T.T.O. onder de naam Bis bij verenigingshuis BisBis, maar door het proletarische karakter van die leden terzijnertijd, voelde de bewoners van Bis de noodzaak hier afstand van te nemen. Met de Acte van Verlatinghe werd deze afscheiding een feit.

Hardebollen

Twee straten van de sociëteit af, op de Hardebollen zit een verenigingshuis met alleen mannen. Alle bewoners zijn oud-bestuurders en zij hebben dan ook niet voor niets een huis op een steenworp afstand van de Neude en de sociëteit.

Château Pierre Nouveau

Gelegen in Tuinwijk is Château Pierre Nouveau. In dit huis wonen voornamelijk jongere leden van de vereniging en wij verwachten dus ook dat er nog een aantal mooie huisfeesten aankomen. ‘s zomers goed vertoeven in de grote zonrijke tuin van het Château.

J. van Scorelstraat 45

Het harde studeren en vroeg naar bed gaan lijkt centraal te staan in dit luxe stulpje en wordt dan ook wel ‘burgerhuis’ genoemd. Gelukkig is die term weer op zijn retour want deze leden zijn vaak te vinden op N.I.S.A.T.A. Verder staat dit huis bekend om zijn grootse gourmetfestijnen.

Huize Adrie Ostadie

o.d.z. Lelie, Veni en Verhagen zijn alleen door Adrie te behagen

Vlak achter het Wilhelminapark schuilt het Royale paleisje Adrie Ostadie. Een paleisje ingericht alsof u in het knusse huisje van uw oma bent beland, met een enorme woonkamer en een bijna net zo grote badkamer met 3 deuren die naar de slaapkamers leiden. Huize Adrie Ostadie is een waar paradijs zonder Adam waar 3 zelfstandige studentes na een drukke dag heerlijk bij kunnen komen onder het genot van een wijntje en The Bold and the Beautiful. 

Huize Navvala

o.d.z. In je hol!

De Navvala-huisgenoten konden opgelucht ademhalen na een zware tijd waarin zij als Genghis Khan door het centrum van Utrecht zijn getrokken, sommige sneuvelden op hun weg. Maar Huize Navvala heeft zich weder gemanifesteerd enkele maanden geleden, ditmaal in het prachtige Ondiep. 
Ondiep is een zogenaamde “traditionele volksbuurt” waar veel geboren en getogen Utrechters woonachtig zijn. Vanaf het begin van de jaren negentig verandert de sociale stratificatie van de wijk geleidelijk: er komen steeds meer werkende jongeren en studenten in de wijk wonen. En onder deze groep studenten heeft Huize Navvala zich sinds augustus 2016 geschaard. 
Huize Navvala geniet van uitmuntende comfort met een warme woonkamer en aansluitend dakterras. Daarnaast staat het huis altijd open voor de amicae amicique!