Amicale Adventskalender

Waarde amicae amicique,
 
De dagen worden grauwer, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt sneller donker. Dat betekent dat de adventsperiode eraan komt! En wat is er gezelliger dan een wereld vol lichtjes en warmte om u heen? Inderdaad: amicitia! In deze lastige periode, waarin u voornamelijk thuis zit, brengen wij met elkaar en voor elkaar de amicitia in uw studentenkamer! Dit gaan wij doen door onze creativiteit los te laten en ‘amicale adventskalenders’ voor elkaar te maken.
 
Het idee: alle amicae amicique die zich aanmelden kopen voor zo’n 25-30 euro aan cadeautjes voor in een adventskalender. Dit kunnen grotere cadeautjes zijn voor op bepaalde ‘speciale’ dagen (zoals Sinterklaas of Kerstavond), maar het kunnen ook kleinere cadeautjes zijn die schattig zijn of zelf geknutseld/gemaakt zijn (bijvoorbeeld armbandjes, kaarsenhouders of sfeervolle kerstslingers). Idee is dat elk cadeautje iets hartverwarmends met zich meebrengt zodat alle mensen die meedoen elke dag een stukje amicitia ervaren. Ook zou u eraan kunnen denken om elke dag een klein gedichtje/spreukje/boodschap/bijbelvers toe te voegen, als overdenking.
 
Hoe u een adventskalender voor een ander lid vormgeeft is aan het lid zelf, zolang er maar in totaal zo’n 25-30 euro aan cadeautjes in zit en er 24 vakjes/doosjes/zakjes/cadeautjes gemaakt zijn die genummerd zijn, zodat elke dag 1 cadeautje kan worden opengemaakt. Inspiratie kan gevonden worden op websites als: https://www.allinmam.com/8x-zelf-adventskalender-maken/ of https://www.countryliving.com/diy-crafts/tips/g2151/advent-calendars/ of https://www.christmaholic.nl/2017/11/04/adventskalender-24-cadeautjes/
 
LET OP: het bestuur der Afdeling zal ook een van de vakjes (vakje nummer 24) vullen met een amicitia bevorderend cadeautje, dus zorgt u er vooral voor dat u dit vakje leeg houdt. Dit vakje moet een grootte hebben van zo’n 20x10x10 cm.
 
De adventskalenders kunnen op de hut worden gebracht op 23, 24 en 25 november. Om duidelijk te maken voor wie hij is, mag er een envelop met naam bijgevoegd worden. In het laatste vakje mag u verklappen dat u hem heeft gemaakt.
 
De adventskalender die voor u bedoeld is kunt u dan 26 of 27 november ophalen zodat je hem voor 1 december in huis hebt.
 
U heeft tot 6 november de tijd om u aan te melden. Het weekend daarna zult u de naam ontvangen van degene voor wie u een kalender mag gaan maken.
 
Immer amicaal (en heel veel plezier met het maken!),
 
Jin Lan Bruins en Myrthe Keulemans
 
PS: Voor vragen kunt u bij ons terecht!