Disputen

Disputen zijn verticale verbanden met 10 tot 15 leden: elk dispuut bestaat uit verschillende jaarlagen. In je eerste jaar word je lid bij een van de negen disputen van S.S.R.-N.U. Je dispuut wordt echt je thuis binnen de vereniging: je maakt van alles mee met je dispuutsgenoten en je leert elkaar ontzettend goed kennen. Disputen bieden dan ook veel persoonlijke uitdaging en ontwikkeling. Elk dispuut komt om de week samen en gaat ongeveer twee keer per jaar op weekend in binnen- óf buitenland. De disputen hebben allen hun eigen karakter, welke spreekt jou aan?

het illuster meisjesdispuut

I.O.V.E.

sinds 1921

Het illuster meisjesdispuut I.O.V.E. werd op 6 februari 1921 opgericht vanwege de vraag naar persoonlijke, intellectuele en studentikoze ontwikkeling van de vrouwelijke student. Nu meer dan honderd jaar later groeit en bloeit zij als nooit tevoren en viert de traditie hoogtij!

Het Uniek Dispuut

co.CO.cu.

sinds 1931

co.CO.cu. werd in 1931 opgericht als het eerste gemengde dispuut van Nederland. Het geschreven
woord staat hoog in het vaandel evenals het disputeren om het disputeren en de vorming van de Leden.
U kunt tiro worden als u meer wilt weten.

Hèt dispuut

N.E.P.

sinds 1942

Het is februari 1942. Tegen de wil van de Duitse bezetter in wordt hèt dispuut N.E.P. o.d.z. “trou moet blycken” opgericht. Door hèt dispuut viert het traditionele studentenleven hoogtij en wordt het verhevene in stand gehouden.

SLORP!

het Oudst Erkende dispuut van de Nieuwe Afdeling

W.E.O.H.D.H.

sinds 1974

In 1974 is het Oudst Erkende dispuut W.E.O.H.D.H. opgericht met oor voor het persoonlijk disputeren en aandacht voor semi-traditionaliteit. Bij het Oudst Erkende dispuut is het op het ene moment vurig persoonlijk disputeren en het andere moment ontiegelijk hard feesten.

het Edel dispuut

Quist

sinds 1975

Wij Quistianen staan paraat voor glorie en het goed.
Zo rijkelijk bedeelt met kracht, standvast en edelmoed.
Voor onze sociëtas staan wij in al ons pracht.
Met Ridder Q aan onze zij, tot in de eeuwigheid.
Sta vast!

dè dispuut

Tuf

sinds 1977

Bij ons staan betrokkenheid, vreugde en gelijkheid hoog in het vaandel. Samen gaan we over
hoge bergen en door diepe dalen. We, doen samen nieuwe ervaringen op dagen elkaar uit en
leren van elkaar. Te midden van de chaos versterken we de band. En altijd met een lach, want
vreugde is onder ons.
Cum Laetitia.

het dilligente dispuut

Ph.A.E.D.O.

sinds 1991

Geïnspireerd door amice Socrates zoeken de Phaedoni al ruim vijfentwintig jaar naar de waarheid. Balancerend tussen ernst en vermaak buigen wij ons over de elkaar gestelde gewetens- en strikvragen. Een barre zoektocht: hoe diligenter wij elkaar bevragen, hoe meer we beseffen dat wij niets weten…

het Ongekende dispuut

Otruze

sinds 2006

Als ongekende dispuut Otruze vinden we het belangrijk dat iedereen een eigen plekje heeft. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Daarom zijn we eerlijk, eigenwijs en koppig en lopen wij niet met de kudde mee!

KOPSTOOT!

het schitterende dispuut

Evolin

sinds 2008

Het schitterende dispuut Evolin laat sinds 2008 haar licht schijnen binnen de Societas. Betrokkenheid, zowel bij elkaar als bij de maatschappij, staat hoog in het vaandel, evenals creativiteit en ludiciteit. 

Post tenebras lux!