Onderverenigingen

Onderverenigingen vormen een ideale plek om hobby's te ontdekken en uit te diepen. Ieder lid kan zich aansluiten bij één of meerdere onderverenigingen. Houd je van zingen of speel je een instrument? Misschien is A.B.B.A. iets voor jou! Wil je je vaker verdiepen in literatuur? Draai een avond mee met L.A.S.E.R. Wil je gewoon lekker potjes zaalvoetbal spelen? Dan is Hephaistos Vooruit helemaal voor jou! Bekijk alle 11 de onderverenigingen hieronder.

Toneelondervereniging Ludeia

O.d.z. 'Kom op speel'

Ieder jaar organiseert Ludeia een groots toneelstuk. Het hele jaar door wordt hard gewerkt aan een script, de regie en de techniek. Zo komt ieder jaar een stuk waar al haar leden trots op kunnen zijn!

Muziekondervereniging A.B.B.A.

A.B.B.A. organiseert eens per jaar een groot open podium in de sociëteit en regelt daarnaast muzikale intermezzo’s bij lezingen, kerkdiensten en vergaderingen. Daarnaast biedt A.B.B.A. muzikanten van verschillende niveaus de kans om zichzelf op verschillende momenten te ontplooien.

Voetbalondervereniging Hephaistos Vooruit'06

O.d.z. 'Komt dat schot'

In 2006 werd de eerste voorzet gegeven door een aantal amici die goed begrepen hadden waar het studentenleven om draait: spel en bier! Samen richtten zij zaalvoetbalteam Hephaistos Vooruit ’06 op. Inmiddels is de bal al een flink aantal keren over de middenas van het veld gespeeld en zijn er al heel wat overwinningen geboekt.

Zeilondervereniging Op Drift

O.d.z. 'Geen water te diep'

Op Drift organiseert elk jaar minstens 2 dagen waarop er voor de leden de mogelijkheid wordt geboden te zeilen en te genieten van het water, de wind en elkaars gezelschap. Een mooie gelegenheid om (beter) te leren zeilen!

Literaire Ondervereniging L.A.S.E.R.

O.d.z. 'God schiep de wereld en de mensen schiepen er duizenden met hun verhalen'

L.A.S.E.R. waakt over het literaire peil van de vereniging door voor haar Faktores en geïnteresseerden boekbesprekingen en andere op de letterlijke vorm van hoge kunst gerichte activiteiten van zeer uiteenlopende aard te organiseren. Er wordt lezen van A tot Z, van Fjodor Dostojevski tot Tommy Wieringa, en van Jane Austin tot Heleen van Rooyen.

Spelondervereniging Ludus Magnus

Ludus Magnus is de ondervereniging waar 'speel en spel' samenkomen. Zo zijn er momenten waarop de Tweede Wereldoorlog opnieuw op wereldschaal tegen elkaar uitgespeeld wordt. Of waar de kaarten tegen elkaar uitgespeeld wordt. Menig lid vindt elkaar binnen het spelen van spellen bij iemand thuis of te N.I.S.A.T.A.

Politieke ondervereniging Ceterum Censeo

O.d.z. 'Onderzoek alles en behoud het goede'

Politieke ondervereniging Ceterum Censeo organiseert sinds 1956 activiteiten zoals het UITdebat. met o.a. Pieter Omzigt, Lisa Westerveld en Jesse Klaver. En ook gesprekken in de achterkamer met Europarlementariërs of juist tussen leden. Het doel is altijd om actief na te denken over politiek, actualiteiten en de inrichting van onze samenleving.

Gameondervereniging Grote Spelers

Zelfs een traditionele vereniging als S.S.R.-N.U. ontkomt er niet aan om soms een beetje met de tijd mee te gaan. Sinds 2020 is digitale spelondervereniging Grote Spelers daarom opgericht. Zij organiseert onder andere een jaarlijkse L.A.N.-party en komt digitaal samen.

Sigarenondervereniging Pluim

O.d.z. 'Nat roken, hard zuigen'

De ondervereniging Pluim kent een lange traditie als het gaat om roken van sigaren. Pluim organiseert rookavonden met enkele amicae amicique die de passie van het sigaarroken en een goede conversatie waarderen. Deze vereniging organiseert ook uitjes zoals het bezoeken van de Olifant Sigarenfabriek in Kampen. Op deze wijze kunnen de leden kennis opdoen over het sigarenontstaan.

Schaakondervereniging Eeuwig Schaak

Eeuwig Schaak is de ondervereniging die zich bezighoudt met een eeuwenoud strategisch spel: schaken. Door met elkaar te schaken houden zij de geest scherp en het strategisch inzicht op peil.

Carnavalsondervereniging C.V. S.S.R.-N.U. Leemput (Utrecht)

Dompel jezelf onder in een wereld van feest en plezier met de bruisende carnavalsondervereniging! Reis jaarlijks naar het zuiden van het land om carnaval en de elfde van de elfde te vieren, en ontdek een kleurrijk universum van kostuums, muziek en bier.