Dit is S.S.R.-N.U.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit wat voor achtergrond je hebt of waar je vandaan komt. Bij S.S.R.-N.U. is iedereen welkom! Wij zijn de oudste christelijke studentenvereniging van Utrecht en al meer dan 100 jaar combineren wij ‘feesten en diepgang’, om zo elk lid een fantastische studententijd te bieden. Bij S.S.R. leer je snel nieuwe mensen kennen en sta je gelijk midden in het studentenleven. Met zo’n 140 leden en 150 sociëteitsleden maken wij intensief gebruik van ons historische pand aan de Oudegracht 32. Als enige studentenvereniging in Utrecht met een eigen werfkelder, hebben wij een bijzondere feestlocatie. We organiseren in onze sociëteit onze borrels, diners, feesten, dispuutsavonden, lezingen, debatten en kringen. Kortom, voor iedereen wat wils.

Vorming door discussie

We hebben als vereniging een uniek karakter binnen het studentenlandschap in Utrecht door de combinatie van (christelijke) verdieping en gezelligheid. Bij ons zijn studenten van alle christelijke stromingen en ook studenten die niet geloven welkom. Deze verscheidenheid zie je terug in open discussies waarbij er veel verschillende opvattingen over het geloof en de wereld om ons heen zijn. Door ons kleinschalig en betrokken karakter is er meer dan genoeg gespreksstof aan de bar en een breed aanbod van kringen waarin er dieper op de bijbel of maatschappelijke onderwerpen wordt ingegaan.

Ontdek S.S.R.-N.U., en hoe jij daarin past

Bij S.S.R.-N.U. vinden we het belangrijk dat je studententijd dé tijd is om de wereld te ontdekken en jezelf te ontwikkelen. Daarom word je bij ons vanaf je eerste jaar actief bij een dispuut, en kun je ook meteen lid worden van commissies en onderverenigingen. Meer weten? Kom langs tijdens de UITweek of tijdens onze open avonden het hele jaar door.

Sociëteit N.I.S.A.T.A.

"Daar waar de boog van Apollo niet altijd gespannen staat"

In hartje Utrecht vind je ons prachtige pand. Sinds 1982 vinden hier borrels, feesten, kringen, debatten en nog veel meer bijzondere avonden plaats. Het is dé plek waar je lekker tot rust kan komen met een kop koffie of de gekste borrelavonden kan beleven!

Nog niet overtuigd? Kom dan langs op een van onze borrelavonden en ervaar het zelf!

De geschiedenis van S.S.R.-N.U.

1886

Hendrick de Cock

Hendrick de Cock

In 1886 besloten gereformeerde studenten zich te verenigen in de Unie “Hendrik de Cock”. Na een moeizaam en klein begin, breidde deze vereniging zich uit en verbreedde zij zich tot alle gereformeerde studenten aan een openbare universiteit.

Foto afkomstig uit “Het vaderlandse geschiedenis boek” ISBN 90 400 8888 8, Publiek domein, Link

1906

S.S.R.-U.

S.S.R.-U.

In 1906 vestigt deze Unie zich ook in Utrecht. Christelijke studenten. Op 17 oktober van dat jaar kwamen in het toenmalige Hotel de l’Europe studenten samen met bestuurders van de landelijke Unie bijeen om een Utrechtse S.S.R.-afdeling op te richten.

1921

Voorspoed te boven

Voorspoed te boven

De Utrechtse afdeling groeide in nog geen 20 jaar uit tot een van de grootste van het land. Vanaf 1921 mochten ook vrouwen lid worden als bij de vooruitstrevende afdeling. De verzuiling en de tweede wereldoorlogen gingen S.S.R. niet voorbij. Deze tijd betekende veel rumoer en nieuwe koersbepalingen voor de Utrechtse afdeling.

1969

Een kwestie van kiezen

Een kwestie van kiezen

Met het vervallen van de zuilen, vindt de Utrechtse afdeling zich steeds minder in de idealen van de S.S.R.. Binnen de Utrechtse afdeling splitst een groep studenten zich af en richt B.I.T.O.N. (Ben ik terecht of niet?) om terug te vatten op de Christelijke grondslag.

1973

De Nieuwe afdeling te Utrecht

De Nieuwe afdeling te Utrecht

De afdeling van Utrecht rommelt nog steeds. Er heerst onenigheid tussen de unie en de afdeling. De onenigheid leidt er toe dat op 31 oktober 1973 een nieuwe afdeling opgericht met brede steun van alle leden, reünisten en ereleden. Er worden vol enthousiasme nieuwe kringen, disputen en onderverenigingen opgericht.

1982

Daar waar de boog niet altijd gespannen staat

Daar waar de boog niet altijd gespannen staat

In 1982 wordt vol trots een grachtenpand betrokken door S.S.R.-N.U. Het pand wordt tot de dag van vandaag nog steeds door studenten geroemd om haar prachtige ligging en geweldige sfeer.

Kom jij ook geschiedenis schrijven?