Jongeren betalen veel meer voor autoverzekering, dus ook in Utrecht

Automobilisten onder de 25 jaar vallen in een zogenaamde ‘risicogroep’ voor verzekeraars dus ze betalen altijd redelijk veel premie. Relatief is dit echter nog meer geworden en ook de onderlinge verschillende per type auto zijn erg groot. Zo zijn auto’s als de VW Golf, VW Polo, BMW 3-serie en Audi A3 met hun verzekering €350 duurder te verzekeren dan een gemiddelde autoverzekering.

Vergeleken met een kleinere auto, de Peugeot 107, loopt het premieverschil zelfs op tot ruim 550 euro per jaar. Voor jongeren t/m 24 jaar die in 2017 een autoverzekering hadden was de gemiddelde jaarlijkse premie net geen 900 euro. Jongeren met bijvoorbeeld de eerdergenoemde Audi A3 betaalden ruim 1250 euro, een verschil van meer dan 350 euro!

Goedkopere auto’s om te verzekeren voor jongeren zijn de Peugeot 107, Ford Ka en Renault Twingo. Voor de Peugeot betaalde men gemiddeld nog geen 700 euro per jaar. Deze prijsverschillen komen door het vermogen en gewicht van de auto gecombineerd met de leeftijd.

Autoverzekering vergelijken
Om jezelf altijd te verzekeren van de goedkoopste autoverzekering is het slim om minstens elk jaar naar Autoverzekering.nl te gaan, de plek voor je autoverzekering vergelijken. Hier staan overzichtelijk alle mogelijke autoverzekeringen voor jouw auto en situatie. Ook kan je alles lezen over de verschillende dekkingen en eventueel aanvullende verzekeringen. De plek voor je autoverzekering berekenen is dus www.Autoverzekering.nl!

Geschreven door: Jesse

Plaats een reactie