Waarom je huisbaas jouw studentenflat moet isoleren

Omdat wij in Nederland niet gedurende het hele jaar warme, tropische temperaturen kennen, is de verwarming in de winterperiode een must. Wanneer de dagen korter worden en het buiten guur begint te worden, moeten we het namelijk ook binnenshuis warm houden. Een goede centrale verwarming is echter niet de enige manier op je woning op temperatuur te houden. Wanneer je woning namelijk niet goed geisoleerd is, gaat veel warmte verloren en verspil je energie. Het plaatsen van een goede isolatie is dan een manier om energie én geld te besparen.

Waarom zou je je woning isoleren?
Het gebruik van alternatieve energie is niet meer uit ons leven weg te denken. Natuurlijke brandstoffen worden immers steeds meer uitgeput. Veel mensen zijn daarom al overgestapt op groene energie, en je ziet dan ook steeds vaker zonnepanelen op de daken van woningen. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar toch kun jij ook energie besparen door zuinig om te gaan met de centrale verwarming. Door de verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je namelijk een hoop energie en dus ook een hoop centen. Wel is het dan belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Een goede isolatie heeft veel voordelen. Zo blijft de warmte in huis daadwerkelijk binnen en hoef je minder energie te verbruiken voor het stoken. Dit zorgt ervoor er minder energiebronnen hoeven worden gebruikt, de CO2 uitstoot zal dalen én je maandelijks minder energiekosten hebt!

Niet alleen is een goede isolatie fijn in de winter. Ook in de zomer kan een goed geïsoleerd huis veel voordelen met zich meebrengen. Tijdens warme zomerdagen (én nachten) is niks vervelender dan een bloedhete slaapkamer. Om deze tropische temperaturen binnenshuis te vermijden, kan een goede isolatie een handje helpen. Zo wordt de temperatuur in jouw woning op pijl gehouden en blijft het koel in huis. Dit bespaart jou bovendien weer onnodige kosten voor een airco of ventilator.

Voordelen voor jou en je huisbaas
Woon je in een studentenflat of heb je te maken met een huisbaas? Leg al deze voordelen dan eens aan hem voor. Hij zal namelijk veel energie besparen, en de kosten die hiermee verbonden waren kunnen wellicht van de maandelijkse huur afgetrokken worden. Hoeveel er maandelijks bespaart kan worden is van een aantal zaken afhankelijk. Het soort materiaal dat voor de isolatie wordt gebruikt is een belangrijke factor. De manier waarop de isolatie geplaatst wordt speelt daarnaast ook een belangrijke rol. Wanneer de isolatie zorgvuldig aangebracht wordt, zal dit in de toekomst een hoop problemen voorkomen. Wanneer er namelijk geen gebruik gemaakt wordt van kwalitatief goede materialen, kan er condensatie ontstaan, wat zorgt voor ongewenst vocht en schimmels. Dit is niet alleen schadelijk voor de muren in je woning, maar ook voor je eigen gezondheid.

Wil jij graag geld besparen, maar ben je hierbij deels afhankelijk van je huisbaas? Ga dan met hem om tafel zitten, en bespreek de vele voordelen. Isolatie levert namelijk ook voor je huisbaas veel op. Een andere manier om jaarlijks te besparen op energiekosten, is overstappen van energieleverancier. Zo bespaar je wellicht maandelijks op de kosten, en krijg je vaak ook een welkomstkorting bij een nieuwe leverancier. Dus twijfel niet en start vandaag nog met energie vergelijken.

Geschreven door: Daan

Plaats een reactie