Energie vergelijken voor studenten

Je bent student en je huurt zelf een studentenhuis of kamer

Wanneer je zelf student bent en je kan een studentenwoning huren, dan ben je bij de gelukkigen. Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid. Toch is dit absoluut niet goedkoop! Je hebt misschien wel een budget, maar dit is zeker niet genoeg om alle kosten te kunnen dragen als je niet goed uitkijkt. Velen nemen nog een bijbaantje om de kosten wat te drukken, maar toch kan het ook anders. Vooral energiekosten zijn hier een voorbeeld van kosten die heel hoog kunnen oplopen. Wanneer je hier echter verstandig mee omgaat, kun je veel geld besparen! Geld waarmee je vanzelfsprekend andere dingen mee zou willen doen.
 
Is dit echt zo belangrijk? Hoe doe je dit dan?

Misschien denk je nu dat dit besparen de moeite niet loont, dat het veel werk kost en je slechts enkele euro's kan besparen. Toch is dit absoluut niet het geval. Op internet kun je al heel snel de verschillende prijzen met elkaar vergelijken (dat kan bijvoorbeeld op Easyswitch.nl). Met enkele minuten opzoekingswerk kan je al veel bereiken. Hierdoor kan je, wanneer je goed oplet, bij het aangaan van een energiecontract, tot wel 450 euro per jaar besparen. Dit uiteraard de moeite waard, zeker als student. Met dit bespaarde geld kun je dan andere zaken doen als student, zoals eens extra gaan eten, eens uitgaan, je schoolboeken betalen, iets gaan drinken met vrienden... Als je je afvraagt hoe je dit kan doen: wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier, krijg je bij de meeste energieleveranciers gedurende het eerste jaar een welkomstkorting. Hiermee bespaar je al veel geld, zeker wanneer je dit goed vergelijkt vooraf.
 
Enkele andere tips die je zou kunnen meenemen in je keuze is bekijken hoeveel energie je nodig hebt per maand. Ben je met 2 personen in dit huis, dan zal je minder verbruiken dan een gezin met 4 personen. Je zal dan uiteraard ook minder betalen hiervoor, omdat je nu eenmaal minder energie verbruikt. Je hebt dan ook geen duur pakket nodig hiervoor. Ook de grootte van het huis is hierbij van belang: een groot huis zal meer verbruik met zich meebrengen dan een klein huis. Is het huis goed geïsoleerd? Ook dan zal je een lager verbruik hebben in vergelijking met een slechte geïsoleerde woning. Met andere woorden, een lagere energiefactuur dus en meer geld besparen: extra geld dus voor andere zaken.
 
Energie vergelijken loont!

Zoals je al kon lezen, loont vergelijken zeker en vast! Wanneer je goed oplet, kun je vooraf al goed uitstippelen voor jezelf wat je nodig hebt, zodat je geen te dure pakketten aanschaft. Dan kan je de verschillende welkomstpakketten met elkaar vergelijken. Welk pakket sluit het best aan bij jouw wensen en welk pakket is hiervoor het goedkoopst? Wanneer je hier rekening mee houdt, kan je enorm veel geld mee besparen per jaar. Met dit geld kan en wil je als student vast wel iets anders doen zoals hierboven al eerder aangehaald.

Geschreven door: Jerry 

-------------------------------------------------------------------------------

Een auto rijden hoeft helemaal niet duur te zijn

Ben je bijna afgestudeerd en zit je er aan te denken om een auto aan te schaffen? Een autoverzekering is verplicht op het moment dat je een auto wilt hebben. Echter kun je hier direct veel geld op besparen. Hoe? Je autoverzekering vergelijken. Zeker wanneer je een jaar geen schade claimt kun je korting krijgen op je autoverzekering. Maar ook het type auto en de leeftijd van de auto word gebruikt bij het maken van een premie.

Vergelijkingstools en autoverzekeringen

Bij de autoverzekering zijn er dus wel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Als eerste is het belangrijk om goed te controleren wat voor een dekking je verzekering geeft. Zo heb je verschillende soorten premies. Wanneer je volledig verzekerd wilt zijn voor schade die jij toebrengt aan anderen en aan jezelf betaal je vaker een hogere premie. Echter krijg je dan wel meer schade vergoed. Het ligt dus echt aan jezelf wat het beste voor jou is. Denk hier dan ook goed over na. Doordat er een acceptatieplicht is door de verzekeringen word je in principe niet uitgesloten van een verzekering. Wanneer je eenmaal via de vergelijkingstool je gegevens en die van je auto hebt ingevuld kun je de aanbiedingen bekijken, die zijn gesorteerd op basis van prijs. 

Besparen op de autoverzekering

Op het moment dat je de juiste aanbieding hebt gevonden kun je deze het beste meteen afsluiten. Wanneer je dit doet kun je ook een overzicht te zien krijgen van alle details van je nieuwe autoverzekering. Hierbij kun je dan lezen wanneer je nieuwe abonnement ingaat, wat de verschillende soorten regels zijn. Door dan ook snel te vergelijken op basis van de premie prijs kun jij tot maar liefst 200 euro per jaar besparen. Je kan je autoverzekering vergelijken op verschillende vergelijkingssites.
 
Geschreven door: Jerry 

-------------------------------------------------------------------------------

Tips voor studenten voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl en de lifestyle van studenten gaan niet altijd hand in hand. Maar als je als student druk bezig bent met je sociale leven en in de boeken duiken, hoeft dat nog niet te betekenen dat je je gezondheid verwaarloost.
 
Daarom geven we een paar tips waarmee je ervoor kan zorgen dat je vol energie op het juiste studiepad kan blijven en je diploma behaalt met een gezonde geest in een gezond lichaam!
 
Studiegewoonten
 
Studenten spenderen in regel vele uren achter elkaar aan hun bureau, terwijl ze door boeken bladeren en essays schrijven. Dat maakt het belangrijk om te voorkomen dat je last krijgt van repetitive strain injury (RSI) en gerrriteerde ogen als resultaat van slechte studiegewoonten.
 
Laptops hebben een negatieve impact op gebruikers omdat ze een verkeerde lichaamshouding veroorzaken. Probeer als je achter de laptop zit om het scherm op dezelfde hoogte neer te zetten als je ogen. Je polsen moeten als het ware net boven de toetsen van het keyboard kunnen zweven. Ook van belang is het om genoeg pauzes te nemen en om een paar warming up oefeningen te doen voordat je begint aan een lange studiesessie.
 
De keuze van voedsel en drank
 
Als je een student bent word je regelmatig verleid om iets meer alcohol te drinken dan goed voor je is. Maar los van de gezondheidseffecten is zulk gedrag ook erg prijzig en kan het je studievoortgang belemmeren. Voor je eigen bestwil is het verstandig om ook minstens twee liter water per dag te drinken zodat je lichaam in elk geval niet uitdroogt.
 
Als je dan toch lekker gezond bezig bent, neem dan eveneens vijf porties fruit en groenten per dag. Daarnaast is het een goed idee om minstens een warme maaltijd per dag te genieten. Ook als je geen tijd hebt om zelf een menu te bereiden, kun je via een bezorgdienst als Deliveroo (dat onlangs ook is gestart in Utrecht) jezelf op een makkelijke wijze voorzien van een voedzame maaltijd.
 
Het belang van lichaamsbeweging
 
Meerdere keren per week sporten of op andere manieren bewegen helpt je niet alleen om in vorm te blijven, maar zal ook het risico verlagen op diverse nare ziektes. Lichaamsbeweging heeft ook een positief effect op onze mentale gezondheid. Die lichaamsbeweging kan je opdoen door bijvoorbeeld een flinke wandeling door het lokale park te maken of door een van de vele sportverenigingen in Utrecht op te zoeken. Op die manier breng je balans aan tussen de tijd die je achter een bureau spendeert en een actieve levensstijl.
 
Een ander geweldig effect van een gezonde dosis lichaamsbeweging is dat het je even uit het studieritme haalt. Na het sporten keer je terug naar je studieboeken met een verse portie energie en focus. Vervolgens kan je na een pittige studie- of sportsessie jezelf belonen met een van de geweldige voedselaanbieders in en om Utrecht. Op die manier is het echt niet zo lastig om als student een bevredigende en gevarieerde levensstijl te realiseren.

Geschreven door: Jaap Stevens