Jongeren betalen veel meer voor autoverzekering, dus ook in Utrecht

Automobilisten onder de 25 jaar vallen in een zogenaamde ‘risicogroep’ voor verzekeraars dus ze betalen altijd redelijk veel premie. Relatief is dit echter nog meer geworden en ook de onderlinge verschillende per type auto zijn erg groot. Zo zijn auto’s als de VW Golf, VW Polo, BMW 3-serie en Audi A3 met hun verzekering €350 duurder te verzekeren dan een gemiddelde autoverzekering.

Vergeleken met een kleinere auto, de Peugeot 107, loopt het premieverschil zelfs op tot ruim 550 euro per jaar. Voor jongeren t/m 24 jaar die in 2017 een autoverzekering hadden was de gemiddelde jaarlijkse premie net geen 900 euro. Jongeren met bijvoorbeeld de eerdergenoemde Audi A3 betaalden ruim 1250 euro, een verschil van meer dan 350 euro!

Goedkopere auto’s om te verzekeren voor jongeren zijn de Peugeot 107, Ford Ka en Renault Twingo. Voor de Peugeot betaalde men gemiddeld nog geen 700 euro per jaar. Deze prijsverschillen komen door het vermogen en gewicht van de auto gecombineerd met de leeftijd.

Autoverzekering vergelijken
Om jezelf altijd te verzekeren van de goedkoopste autoverzekering is het slim om minstens elk jaar naar Autoverzekering.nl te gaan, de plek voor je autoverzekering vergelijken. Hier staan overzichtelijk alle mogelijke autoverzekeringen voor jouw auto en situatie. Ook kan je alles lezen over de verschillende dekkingen en eventueel aanvullende verzekeringen. De plek voor je autoverzekering berekenen is dus www.Autoverzekering.nl!

Geschreven door: Jesse

-------------------------------------------------------------------------------

Waarom je huisbaas jouw studentenflat moet isoleren

Omdat wij in Nederland niet gedurende het hele jaar warme, tropische temperaturen kennen, is de verwarming in de winterperiode een must. Wanneer de dagen korter worden en het buiten guur begint te worden, moeten we het namelijk ook binnenshuis warm houden. Een goede centrale verwarming is echter niet de enige manier op je woning op temperatuur te houden. Wanneer je woning namelijk niet goed geisoleerd is, gaat veel warmte verloren en verspil je energie. Het plaatsen van een goede isolatie is dan een manier om energie én geld te besparen.

Waarom zou je je woning isoleren?
Het gebruik van alternatieve energie is niet meer uit ons leven weg te denken. Natuurlijke brandstoffen worden immers steeds meer uitgeput. Veel mensen zijn daarom al overgestapt op groene energie, en je ziet dan ook steeds vaker zonnepanelen op de daken van woningen. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar toch kun jij ook energie besparen door zuinig om te gaan met de centrale verwarming. Door de verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je namelijk een hoop energie en dus ook een hoop centen. Wel is het dan belangrijk dat je woning goed geïsoleerd is. Een goede isolatie heeft veel voordelen. Zo blijft de warmte in huis daadwerkelijk binnen en hoef je minder energie te verbruiken voor het stoken. Dit zorgt ervoor er minder energiebronnen hoeven worden gebruikt, de CO2 uitstoot zal dalen én je maandelijks minder energiekosten hebt!

Niet alleen is een goede isolatie fijn in de winter. Ook in de zomer kan een goed geïsoleerd huis veel voordelen met zich meebrengen. Tijdens warme zomerdagen (én nachten) is niks vervelender dan een bloedhete slaapkamer. Om deze tropische temperaturen binnenshuis te vermijden, kan een goede isolatie een handje helpen. Zo wordt de temperatuur in jouw woning op pijl gehouden en blijft het koel in huis. Dit bespaart jou bovendien weer onnodige kosten voor een airco of ventilator.

Voordelen voor jou en je huisbaas
Woon je in een studentenflat of heb je te maken met een huisbaas? Leg al deze voordelen dan eens aan hem voor. Hij zal namelijk veel energie besparen, en de kosten die hiermee verbonden waren kunnen wellicht van de maandelijkse huur afgetrokken worden. Hoeveel er maandelijks bespaart kan worden is van een aantal zaken afhankelijk. Het soort materiaal dat voor de isolatie wordt gebruikt is een belangrijke factor. De manier waarop de isolatie geplaatst wordt speelt daarnaast ook een belangrijke rol. Wanneer de isolatie zorgvuldig aangebracht wordt, zal dit in de toekomst een hoop problemen voorkomen. Wanneer er namelijk geen gebruik gemaakt wordt van kwalitatief goede materialen, kan er condensatie ontstaan, wat zorgt voor ongewenst vocht en schimmels. Dit is niet alleen schadelijk voor de muren in je woning, maar ook voor je eigen gezondheid.

Wil jij graag geld besparen, maar ben je hierbij deels afhankelijk van je huisbaas? Ga dan met hem om tafel zitten, en bespreek de vele voordelen. Isolatie levert namelijk ook voor je huisbaas veel op. Een andere manier om jaarlijks te besparen op energiekosten, is overstappen van energieleverancier. Zo bespaar je wellicht maandelijks op de kosten, en krijg je vaak ook een welkomstkorting bij een nieuwe leverancier. Dus twijfel niet en start vandaag nog met energie vergelijken

Geschreven door: Daan

-------------------------------------------------------------------------------

Energie vergelijken voor studenten

Je bent student en je huurt zelf een studentenhuis of kamer

Wanneer je zelf student bent en je kan een studentenwoning huren, dan ben je bij de gelukkigen. Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid. Toch is dit absoluut niet goedkoop! Je hebt misschien wel een budget, maar dit is zeker niet genoeg om alle kosten te kunnen dragen als je niet goed uitkijkt. Velen nemen nog een bijbaantje om de kosten wat te drukken, maar toch kan het ook anders. Vooral energiekosten zijn hier een voorbeeld van kosten die heel hoog kunnen oplopen. Wanneer je hier echter verstandig mee omgaat, kun je veel geld besparen! Geld waarmee je vanzelfsprekend andere dingen mee zou willen doen.
 
Is dit echt zo belangrijk? Hoe doe je dit dan?

Misschien denk je nu dat dit besparen de moeite niet loont, dat het veel werk kost en je slechts enkele euro's kan besparen. Toch is dit absoluut niet het geval. Op internet kun je al heel snel de verschillende prijzen met elkaar vergelijken (dat kan bijvoorbeeld op Easyswitch.nl). Met enkele minuten opzoekingswerk kan je al veel bereiken. Hierdoor kan je, wanneer je goed oplet, bij het aangaan van een energiecontract, tot wel 450 euro per jaar besparen. Dit uiteraard de moeite waard, zeker als student. Met dit bespaarde geld kun je dan andere zaken doen als student, zoals eens extra gaan eten, eens uitgaan, je schoolboeken betalen, iets gaan drinken met vrienden... Als je je afvraagt hoe je dit kan doen: wanneer je overstapt naar een nieuwe energieleverancier, krijg je bij de meeste energieleveranciers gedurende het eerste jaar een welkomstkorting. Hiermee bespaar je al veel geld, zeker wanneer je dit goed vergelijkt vooraf.
 
Enkele andere tips die je zou kunnen meenemen in je keuze is bekijken hoeveel energie je nodig hebt per maand. Ben je met 2 personen in dit huis, dan zal je minder verbruiken dan een gezin met 4 personen. Je zal dan uiteraard ook minder betalen hiervoor, omdat je nu eenmaal minder energie verbruikt. Je hebt dan ook geen duur pakket nodig hiervoor. Ook de grootte van het huis is hierbij van belang: een groot huis zal meer verbruik met zich meebrengen dan een klein huis. Is het huis goed geïsoleerd? Ook dan zal je een lager verbruik hebben in vergelijking met een slechte geïsoleerde woning. Met andere woorden, een lagere energiefactuur dus en meer geld besparen: extra geld dus voor andere zaken.
 
Energie vergelijken loont!

Zoals je al kon lezen, loont vergelijken zeker en vast! Wanneer je goed oplet, kun je vooraf al goed uitstippelen voor jezelf wat je nodig hebt, zodat je geen te dure pakketten aanschaft. Dan kan je de verschillende welkomstpakketten met elkaar vergelijken. Welk pakket sluit het best aan bij jouw wensen en welk pakket is hiervoor het goedkoopst? Wanneer je hier rekening mee houdt, kan je enorm veel geld mee besparen per jaar. Met dit geld kan en wil je als student vast wel iets anders doen zoals hierboven al eerder aangehaald.

Geschreven door: Jerry 

-------------------------------------------------------------------------------

Een auto rijden hoeft helemaal niet duur te zijn

Ben je bijna afgestudeerd en zit je er aan te denken om een auto aan te schaffen? Een autoverzekering is verplicht op het moment dat je een auto wilt hebben. Echter kun je hier direct veel geld op besparen. Hoe? Je autoverzekering vergelijken. Zeker wanneer je een jaar geen schade claimt kun je korting krijgen op je autoverzekering. Maar ook het type auto en de leeftijd van de auto word gebruikt bij het maken van een premie.

Vergelijkingstools en autoverzekeringen

Bij de autoverzekering zijn er dus wel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Als eerste is het belangrijk om goed te controleren wat voor een dekking je verzekering geeft. Zo heb je verschillende soorten premies. Wanneer je volledig verzekerd wilt zijn voor schade die jij toebrengt aan anderen en aan jezelf betaal je vaker een hogere premie. Echter krijg je dan wel meer schade vergoed. Het ligt dus echt aan jezelf wat het beste voor jou is. Denk hier dan ook goed over na. Doordat er een acceptatieplicht is door de verzekeringen word je in principe niet uitgesloten van een verzekering. Wanneer je eenmaal via de vergelijkingstool je gegevens en die van je auto hebt ingevuld kun je de aanbiedingen bekijken, die zijn gesorteerd op basis van prijs. 

Besparen op de autoverzekering

Op het moment dat je de juiste aanbieding hebt gevonden kun je deze het beste meteen afsluiten. Wanneer je dit doet kun je ook een overzicht te zien krijgen van alle details van je nieuwe autoverzekering. Hierbij kun je dan lezen wanneer je nieuwe abonnement ingaat, wat de verschillende soorten regels zijn. Door dan ook snel te vergelijken op basis van de premie prijs kun jij tot maar liefst 200 euro per jaar besparen. Je kan je autoverzekering vergelijken op verschillende vergelijkingssites.
 
Geschreven door: Jerry 

-------------------------------------------------------------------------------

Tips voor studenten voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl en de lifestyle van studenten gaan niet altijd hand in hand. Maar als je als student druk bezig bent met je sociale leven en in de boeken duiken, hoeft dat nog niet te betekenen dat je je gezondheid verwaarloost.
 
Daarom geven we een paar tips waarmee je ervoor kan zorgen dat je vol energie op het juiste studiepad kan blijven en je diploma behaalt met een gezonde geest in een gezond lichaam!
 
Studiegewoonten
 
Studenten spenderen in regel vele uren achter elkaar aan hun bureau, terwijl ze door boeken bladeren en essays schrijven. Dat maakt het belangrijk om te voorkomen dat je last krijgt van repetitive strain injury (RSI) en gerrriteerde ogen als resultaat van slechte studiegewoonten.
 
Laptops hebben een negatieve impact op gebruikers omdat ze een verkeerde lichaamshouding veroorzaken. Probeer als je achter de laptop zit om het scherm op dezelfde hoogte neer te zetten als je ogen. Je polsen moeten als het ware net boven de toetsen van het keyboard kunnen zweven. Ook van belang is het om genoeg pauzes te nemen en om een paar warming up oefeningen te doen voordat je begint aan een lange studiesessie.
 
De keuze van voedsel en drank
 
Als je een student bent word je regelmatig verleid om iets meer alcohol te drinken dan goed voor je is. Maar los van de gezondheidseffecten is zulk gedrag ook erg prijzig en kan het je studievoortgang belemmeren. Voor je eigen bestwil is het verstandig om ook minstens twee liter water per dag te drinken zodat je lichaam in elk geval niet uitdroogt.
 
Als je dan toch lekker gezond bezig bent, neem dan eveneens vijf porties fruit en groenten per dag. Daarnaast is het een goed idee om minstens een warme maaltijd per dag te genieten. Ook als je geen tijd hebt om zelf een menu te bereiden, kun je via een bezorgdienst als Deliveroo (dat onlangs ook is gestart in Utrecht) jezelf op een makkelijke wijze voorzien van een voedzame maaltijd.
 
Het belang van lichaamsbeweging
 
Meerdere keren per week sporten of op andere manieren bewegen helpt je niet alleen om in vorm te blijven, maar zal ook het risico verlagen op diverse nare ziektes. Lichaamsbeweging heeft ook een positief effect op onze mentale gezondheid. Die lichaamsbeweging kan je opdoen door bijvoorbeeld een flinke wandeling door het lokale park te maken of door een van de vele sportverenigingen in Utrecht op te zoeken. Op die manier breng je balans aan tussen de tijd die je achter een bureau spendeert en een actieve levensstijl.
 
Een ander geweldig effect van een gezonde dosis lichaamsbeweging is dat het je even uit het studieritme haalt. Na het sporten keer je terug naar je studieboeken met een verse portie energie en focus. Vervolgens kan je na een pittige studie- of sportsessie jezelf belonen met een van de geweldige voedselaanbieders in en om Utrecht. Op die manier is het echt niet zo lastig om als student een bevredigende en gevarieerde levensstijl te realiseren.

Geschreven door: Jaap Stevens