Goede doel

Goede doel 2022/2023

 

Welkom op de goede doelen pagina van S.S.R.-N.U.! Hier kan je meer lezen over onze commissie en het goede doel dat dit jaar is gekozen. 

Wie zijn wij?
Wij zijn Ignis, de goede-doelencommissie van S.S.R.-N.U.. Wij zetten ons jaarlijks in voor een goed doel gekozen door de vereniging. De taak van de commissies is om bewustzijn voor het onderwerp te creëren en zich in te zetten voor het probleem. Zo probeert Ignis elk jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, maar wij zetten ons ook op andere manieren in. Door binnen de vereniging ludieke acties, vrijwilligerswerk en gezellige activiteiten te organiseren, betrekken we de hele vereniging bij het goede doel. Hierbij kijken we dus verder dan alleen geld ophalen voor het gekozen doel. 

Voor wie zetten wij ons in? 

Dit jaar zet Ignis zich in voor Voedselbank Utrecht. De voedselbank zet zich in om Nederlanders in financiële nood te helpen. Dit wordt gedaan door middel van voedselpakketten die deze mensen kunnen ophalen. Niet alleen helpen ze mensen in nood maar bestrijden ook voedselverspilling.

 

De Voedselbank is er voor mensen in armoede. Mensen die iedere week weer moeten schipperen om hun rekeningen te betalen en eten op tafel te krijgen. Bij de Voedselbank krijgen ze een pakket met gevarieerd voedsel, een luisterend oor én ondersteuning bij het verbeteren van hun financiële situatie. In Utrecht zijn 9 uitgiftepunten verspreid door de stad en worden ca 600 huishoudens (peildatum 15 oktober 2022) wekelijks voorzien van een pakket. We zien de laatste maanden een stijging van het aantal deelnemers door de stijgende kosten van levensonderhoud en energie. 

Met de donaties die we ontvangen zijn we in staat om voedsel in te zamelen, de voedselpakketten samen te stellen en rond te brengen naar de uitgiftepunten. Ook kopen we zo nodig voedsel bij.

 

Mocht je nou meer willen weten over de Voedselbank of je als vrijwilliger willen aanmelden, ga dan naar: www.voedselbankutrecht.nl en www.voedselbankutrecht.nl/wat-doen-we/

 

Waar kan ik doneren?  

In samenspraak met Voedselbank Utrecht halen wij dit jaar geld op. Doneren via ons kan op onze sociëteit via een doneerknop op de kassa. Uiteraard zal 100% van het opgebrachte geld gedoneerd worden aan Voedselbank Utrecht. Mocht je nou een vaste donateur willen worden of voedsel willen doneren, kan dat ook! Ga dan naar: www.voedselbankutrecht.nl/steun-ons/ en kijk hoe jij wilt helpen!