GoedeDoelenTijd 2018: Stichting 113 zelfmoordpreventie

Bestuur de Kleer houdt dit jaar weer een GoedeDoelenTijd. Hierbij zal er door middel van studentikoze activiteiten zo veel mogelijk geld opgehaald worden voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie. 

Eindbedrag GoedeDoelenTijd:
2638,18 euro!

De GoedeDoelenTijd was een groot succes, waarbij een enorm bedrag is opgehaald! Iedereen ontzettend bedankt voor het meedoen aan de activiteiten en het geven aan dit goede doel! Eind januari zal het bedrag uitgereikt worden aan de Stichting. 

Dit grote succes kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Zo schreef het Nederlands Dagblad het volgende over onze actie:
“Zelfdoding is een groot taboe onder studenten, constateert de christelijke studentenvereniging S.S.R.-N.U. Daarom zamelde de vereniging geld in voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie en ging in gesprek met leden over het onderwerp. ‘Studenten praten niet makkelijk over zelfmoord. Dar is jammer, want veel jongeren krijgen er in hun sociale omgeving mee te maken’, zegt Dorine van der Lelie, vice-preses van de S.S.R.-N.U. De afgelopen twee weken haalde de Utrechtse studentenvereniging 2600 euro op voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie, een organisatie die 24 uur per dag bereikbaar is met een crisislijn voor mensen met suïcidale gedachten.
De vereniging organiseerde een veiling en een 24 uur lang durende borrel met activiteiten waarbij geld werd ingezameld. Ook werd de bierprijs van 1 euro tijdelijk opgehoogd naar 1,50. De extra opbrengst gaat naar het goede doel.

De inzamelacties draaiden niet alleen om het ophalen van geld, maar vooral om het bespreekbaar maken van het onderwerp, zegt Van der Lelie. Een vrijwilliger van Stichting 113 Zelfmoordpreventie heeft een lezing gegeven en ging in de aansluitende borrel in gesprek met studenten. Ook onderling spraken studenten over het onderwerp.
Het aantal gevallen van zelfdoding onder jongeren neemt sterk toe, van 48 in 2016 tot 81 in 2017. Een op de vijf studenten heeft suïcidale gedachten of ooit een poging tot zelfdoding gedaan of een plannen daarvoor gemaakt, blijkt uit een onderzoek onder ruim 3000 studenten van Hogeschool Windesheim.” (https://www.nd.nl/nieuws/nederland/studenten-praten-over-zelfdoding.3224965.lynkx)

 

Programma GoedeDoelenTijd 2018

Dinsdag 4 december: Aftrap GoedeDoelenTijd

Donderdag 6 december: GoedeDoelenEettafel, Lezing door Stichting 113 zelfmoordpreventie & Borrelen voor het goede doel

Zondag 9 december: GoedeDoelenKoffiedienst

Maandag 10 december: Huizendiner

Dinsdag 11 december: Veiling & Borrelen voor het goede doel

Woensdag 12 december: Diner met OZON-besturen

Donderdag 13 december: 24-uursborrel

Zondag 16 december: Koffiedienst voor het goede doel

Dinsdag 18 december: Bekendmaking eindbedrag!

Studentikoze veiling

Kijkt u ook zo uit naar DE veiling van het jaar? Er zal van alles geveild worden: bezoekjes aan brouwerijen La Trappe en Bavaria, slaapfeestje met het gehele bestuur der Afdeling, dates, zeldzame items uit het archief van S.S.R.-N.U. en nog veel meer! Bent u nieuwsgierig naar deze bijzondere items? Houd deze pagina dan goed in de gaten! Er zal zo nu en dan een nieuw item bekend worden gemaakt!

Uiteindelijke opbrengst: 1800,-!